“Torrijas”

Aquí vos present unes postres que vaig aprendre de la meva estada a San Sebastià, al restaurant Mugaritz. A diferència de les “torrijas” tradicionals aquestes no es fregeixen, per el que són una miqueta més saludables. Com veureu són unes postres bastant fàcils de preparar i boníssimes.

Els ingredients per a 4 persones són:

-Una baghete de 30 cm aproximadament de fa 2 dies

-1 lt llet

-1 lt nata

-220 gr sucre

– 360 gr d’ou( aproximadament 7 ous)

Elaboració:

Batre dins un recipient la llet, nata, sucre i ous. Tallam es pa en 4 porcions iguals, descartant es cantons. Deixar en remull els trossos de pa amb la mescla anterior. És convenient que el recipient sigui mes aviat justet, que no sigui molt ample, per aprofitar bé la mescla i que remulli bé el pa. Deixam el pa remullant-se durant unes 24 hores. En el moment de servir, treim el pa del líquid i el rebosam amb sucre. Si disposam d’una pala de cremar cremam el sucre per tal que es caramelitzi, sinó les pasam per una paella. Quan les tenim totes caramelitzades les enfornam 10 min a 180ºC. Ja estan llestes per emplatar.

Jo acostum a servir-les amb una bola de gelat, però recoman que no sigui de xocolata ja que enmascararia el gust de la “torrija”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *