Sensacions de poma, mel i sobrassada

M’agradaria contar-vos unes postres que se’m van ocorrer quan feia feina a l’espai6 i era l’encarregat de la pastisseria. És tracta de raviolis de poma farcits de mascarpone i emulsió de mel i sobrassada. L’he titulat “Sensacions de poma, mel i sobrassada” perquè s’aconsegueix una mescla de sabors i olors molt interesant i agradable, vos recoman que el proveu de fer.

Els ingredients per 4 persones són:

– 2 pomes grosses

-250 gr mascarpone

-100 gr sucre

-30 gr nata

-1/2 l. llet

-2 cullerades soperes de mel

-50 gr sobrassada

-15 gr lecitina de soja

-mantega

Per l’elaboració d’aquest postre necesitareu:

-Miniprimer

-Mandolina

Elaboració:

Posar la llet a bullir amb la mel, quan arrenqui es bull retirar del foc i introduir la sobrassada remenar i deixar reposar. Tot seguit mesclar el mascarpone amb el sucre amb un miniprimer i introduir la nata poc a poc per tal que emulsioni. Després agafam les pomes i les pelam, llavors amb la mandolina tallam horizontalment per tal de que quedin tallades rodones d’una gruixa aproximada de 1-2 mm. Untam una paella  amb una miqueta mantega i pasam les tallades de poma per la paella perquè es torrin una mica, si la poma és àcida podem posar-li amb una mica de sucre, si la poma és de la classe Golden segurament no faci falta. Ara només es tracta de fer raviolis amb les tallades de poma i el mascarpone. El més fàcil es usar dues tallades i entremitg ficar-hi el mascarpone. Co·llocam 4 o 5 raviolis per plat. Agafam la llet i li incorporam la lecitina de soja, si ja s’ha refredat encalentir-la sense que arribi a bullir. Llavors batem amb el miniprimer de tal manera que la mescla faci escuma ( per aconseguir-ho inclinar el recipient  i batre per la part de dalt de la mescla). Banyam el plat amb la escuma i ja estarà acabat, és pot decorar amb unes fulles de menta o alguna herba aromàtica similar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *