“Coulant” de Xocolata

Per els qui no el coneguin o no l’haguin provat mai es tracta d’unes postres a l’estil d’una magdalena però que es serveix calenta i que està líquida per dintre.

Els ingredients per a 18 racions:

– 550 gr Xocolata amb llet (38% cacau)

-150 gr Xocolata negre(70% cacau)

-500 gr ou

-150 gr Farina

-400 gr Mantega

-200 gr Sucre

Per dur a terme aquest postre necessitareu varis estris i material que ajudaran molt en la seva elaboració. Si no els teniu també es pot fer amb altres estris parescuts, però vos recoman aquests.

Motlles redons de forn de 6*4.5 cm

Paper sulfuritzat(paper de forn)

Espàtules llengua de moix

Varilles o batedora elèctrica

Elaboració:

Primer de tot hem de preparar els motlles. Agafam el paper sulfuritzat i tallem tires tan amples com el motlle per tal de recobrir l’interior del motlle. Colocam els motlles damunt una safata de forn amb un paper sulfuritzat a la base. Precalentam el forn a 210 graus.

Posar dins una olla la xocolata i la mantega i colocar sobre una altre olla amb aigua calenta. Mentres es fon la xocolata mesclar els ous sencers i el sucre i batre fins que quedin pujats (Si no es disposa d’una batedora elèctrica ajuda bastant montar els ous sobre una olla amb aigua calenta, fan més via a pujar). El truc per saber si els ous estan ben pujats es mirar si agafant-ne una mica amb una cullera i tirant-lo damunt l’altre es manté la silueta, un símil seria la mel. Quan la xocolata està ben fossa abocar-la damunt els ous a poc a poc mesclant amb l’espàtula de dalt cap abaix. Quan s’hagui mesclat bé incorporar la farina amb un colador per tal de que no es formin grums ni perdi la emulsió adquirida amb els ous. Si disposam de manegues pastisseres es una bona opció abocar la mescla per tal de dispribuirla dins els motlles.  Omplim els motlles unes 3/4 parts. Ja estam amb disposió de enfornar-los. Ara ve la part més complicada, trobar el punt exacte de cocció ja que depen de varis factors com són els motlles usats, el forn, la xocolata…  però vos puc dir per la meva experiència que si els feu amb un forn elèctric de casa tardaran entre 12-15 minuts, encara que jo normalment només els hi tenc uns 8-9 minuts, ja que així els puc guardar a la nevera i quan els he de servir els enforn 5-10 minuts més.

Esper que si teniu qualque dubte sobre l’elaboració me’ls digueu i vos l’intentaré aclarir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *