Pastís de Xocolata

Per els amants de les postres avui us mostraré com he preparat un pastís de xocolata, que no te res a envejar als de les pastisseries.

El procés d’elaboració consta de 3 parts:

-Fer el “biscocho” escuma que serà la base del pastís.

– Fer la “mouse” de xocolata negre.

-Fer la “mouse” de xocolata amb llet.

Anem al primer pas, per fer la base del pastís nessecitam els següents ingredients:

-7 ous

-175 gr sucre

-125 gr farina fluixa

-75 gr “maicena”

Primer de tot pujam els vermells d’ou amb la meitat del sucre fins que estiguin com els de la foto( que es puguin dibuixar formes), després pujam els blans a punt de neu amb l’altre meitat de sucre. Encenem el forn a 200 graus. Mesclam amb compte els vermells amb els blancs. Juntam la farina i la “maicena”  i la tiram d’amunt la mescla d’ous amb un colador o un tamís. Es molt important que mesclem a poc a poc i de dalt cap abaix, per tal que els ous no perdi l’emulsió.

Una vegada que estigui tot ben mesclat. Llavors o anam tirant sobre una llauna on prèviament i haurem posat paper de forn(un truc perquè el paper de forn no es mogui es posar quatre puntets de la mescla directament damunt la llauna i després posar el paper damunt). Després enfornam aproximadament 7 minuts o fins que vegeu que agafa color.

Ara ja tenim la base per  el pastís, amb la recepta que vos he donat surten dues planxes com aquestes.

A continuació necessitam un motlle com els de la foto. Tallam un tros de base utilitzant el motlle. Forram els costats del motlle amb paper d’acetat que es un plàstic transparent que serveix perquè no s’aferri el pastís i sigui bo de desmotllar. Llavors emborratxam la base amb almíbar, en aquest cas he utilitzat almíbar de phisalis per una base i de fresa per la capa d’enmitg.
Ara ja estam en condicions de preparar la primera “mouse. Per fer-la necessitam:

-250 gr xocolata negra(70% cacau)

-250 gr nata

-100 gr llet

-3 gr gelatina( 2 coes de peix aproximadament)

Posam a remullar la gelatina en aigua freda. La nata a montar amb la batedora, ha de quedar semimontada, si queda massa montada correm el risc de que la “mouse” se’ns talli. Posam la llet a bullir i quan sigui ben calenta la tiram damunt la xocolata, aprofitam l’escalfor per tirar-hi la gelatina, previament colada, perquè es fongui. Ara es tracta d’anar mesclant a poc a poc la xocolata amb la nata fins que quedi una mescla homogènia. Finalment abocam la mescla dins el motlle amb la base, aproximadament ha de quedar d’un dit i mitg de grossor. Llavors agafam una segona base de “biscocho” i la posam damunt de la “mouse”. Emborratxam la segona base amb almíbar i ja podem preparar la segona “mouse”.

Aquesta “mouse” no es molt diferent a la primera només que ara la xocolata serà amb llet ( aproximadament amb un 38% de cacau), les quantitats seran les mateixes. Si vos agrada la xocolata blanca també podeu fer la “mouse” amb aquesta recepta però sense els 100 gr de llet. Una vegada la tengueu feta acabau d’omplir el motlle i deixau reposar el pastís a la nevera.

Per últim a mi m’agrada posar-li un brillo de xocolata per damunt. No és res més que una mica de xocolata de cobertura fusa amb mantega i posat per damunt el pastís, li dóna un aspecte més atractiu  .

Demà que l’he de servir, li acabaré de fer els retocs i vos penjaré ses fotos finals de com l’he presentada

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *